ATENȚIE LA RĂCELI!

Numărul afecțiunilor respiratorii întâlnite la copii a crescut odată cu începerea școlii. Este și motivul pentru care specialiștii recomandă părinților să nu-și trateze copiii după ureche, ci ținând cont de recomandările medicului de familie sau ale medicului de pe specialitatea în care se încadrează afecțiunea.

Pentru a preveni îmbolnăvirea, cei mici trebuie să respecte regulile minime de igienă. Medicii recomandă dezinfestarea claselor și erisirea lor, în fiecare zi. De asemenea, părinții sunt sfătuiți să nu îi trimită pe copii în colectivitate dacă prezintă semne de răceală.

Medicii precizează că manifestarea bolii depinde de la un copil la altul. Sistemul imunitar al copiilor nu este încă matur, iar acest lucru îi face mai sensibili la infecții atunci când intră în contact cu boli pe care nu le-au avut înainte.

Specialiștii spun că, pe parcursul unui an, copiii pot avea cinci- șase episoade de răceli. Aceste infecții ale căilor respiratorii trebuie tratate corect.

Dacă în sezonul rece, cele mai frecvente afecțiuni întâlnite în rândul copiilor sunt răcelilie, pe timpul verii, enterovirozele dau bătăi de cap celor mici.

Specialiștii susțin că imunitatea este stimulată prin modul de viață, alimentație, odihnă, sport, plimbări în aer liber, dar și igienizarea și aerisirea locuinței.

Related posts